Suspesa la reunió amb Isaura Navarro, Secretària Autonòmica de Salut Pública

Des de COLEFCV (Col·legi de Llicenciats en Educació Física de la CV), CONFEDECOM (Confederació de Federacions Esportives de la CV) i GEPACV (Associació de Gestors Esportius Professionals de la CV), realitzem el següent comunicat oficial:

  1. En la vesprada del dia 16, vam ser avisats per part del gabinet de la Secretària Autonòmica de Salut Pública, que la reunió prevista per al dia 17 de febrer, a les 12h amb Sra. Isaura Navarro (Secretària Autonòmica de Salut Pública) i nostres tres entitats, havia de ser ajornada per motius d’agenda.

  2. També se’ns dió trasllat per part de la Direcció General d´Esports, a través del Director General Sr. Josep Miquel Moya, que el motiu de l’ajornament, també tenia la seua raó, en la voluntat de la Consellera de Sanitat i del Conseller d’Educació, Cultura i Esport, de constituir una Mesa de l’Esport, per a tractar els temes relatius a les mesures a adoptar en aquest sector a causa de la pandèmia. També ens va informar que serà aquest pròxim dijous quan facen pública la constitució d’aquesta Mesa, en la qual estaran representats experts de l’àmbit sanitari i del sector de l’esport.

  3. Des de les nostres tres organitzacions, considerem molt positiva i necessària la iniciativa, que d’altra banda, ja veníem plantejant des de fa mesos; especialment amb la finalitat de treballar de manera sinèrgica en l’adopció de les mesures més adequades i encertades per a un sector l’activitat del qual considerem totalment essencial. I que a més presenta la més alta taxa de participació social, tant a través de la pràctica de l’activitat física no reglada, com en l’esport organitzat i reglat. Un sector que a més, representa un motor econòmic molt potent i amb una gran ocupabilitat (especialment en els joves). I que en tot cas, considerem que ha de representar un pilar bàsic en l’estratègia contra la Covid-19 i les seues conseqüències. I molt especialment, per a aquells segments de població que més ho necessiten.

  4. Les nostres organitzacions, volen fer constar també que des de l’inici de la pandèmia, han sigut completament proactives, col·laboratives i respectuoses amb la Generalitat Valenciana, i amb les mesures que s’han anat adoptant per part de les autoritats sanitàries, tant en la seua aplicació com en el seu compliment.

  5. No obstant això, també entenem que la reunió prevista per a demà havia generat molta expectació en gran part del sector. La situació és dramàtica per a molts usuaris, entitats, clubs, federacions, empreses, autònoms, etc; i per tant, creiem que això pot causar una certa decepció i escepticisme, en tots els afectats.

  6. És per això, que creiem absolutament imprescindible i urgent, que es convoque als agents de l’esport, a la primera reunió de la citada Mesa de l’Esport, dilluns que ve 22 de febrer, sense dilació. Tots els col·lectius del sector esportiu, precisem de les nostres institucions en aquests durs moments, per a donar tranquil·litat, esperança, seguretat i adoptar mesures urgents de tota índole (esportiva, econòmica i jurídica); és per això, que proposem la data proposada amb la màxima celeritat.

Compartir:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin