TORREVIEJA INICIA EL COMPTE ARRERE PER Al CONGRÉS CONJUNT DE GEPACV I FAGDE

Els presidents de les dues entitats i la regidora d’Esports, Diana Box, van oferir els detalls de l’esdeveniment que es desenvoluparà els dies 20 i 21 d’octubre a l’Auditori Internacional de la localitat

Comença el compte arrere per al 8é Congrés de Gestió de l’Esport de l’Associació de Gestors Esportius Professionals de la Comunitat Valenciana (GEPACV) i el 4t de la Federació d’Associacions de Gestió de l’Esport d’Espanya, que se celebraran de manera conjunta els dies 20 i 21 d’octubre a l’Auditori Internacional de Torrevieja. La localitat alacantina va ser ahir escenari d’una roda de premsa en la qual es van oferir detalls d’un esdeveniment que, durant dos dies, espera reunir unes 400 persones procedents de tota la geografia d’Espanya.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Torrevieja, Diana Box, va presidir un acte en el qual va estar acompanyada pels respectius presidents de GEPACV i FAGDE, Miguel Ángel Nogueras i Fernando París. En la compareixença davant els mitjans locals es va exposar el programa del congrés, que servirà de marc de reflexió sobre qüestions com la relació entre esport i turisme; la col·laboració públic-privada en la gestió de l’esport o la tecnologia, digitalització i innovació en la indústria esportiva. Per a això, es comptarà amb la presència de 16 ponents de prestigi, entre els quals estan el director general d’Esports del Consell Superior d’Esports (CSD), Albert Soler, o el president de la Real Federació Espanyola d’Handbol (RFEBM), Francisco Blázquez.

En el marc d’aquest congrés conjunt tindrà lloc, a més, el lliurament dels VIII Premis GEPACV a la Gestió de l’Esport, entre que els seus guardonats es troba l’Ajuntament de Torrevieja per la seua labor de foment de l’esport.

El president de FAGDE, Fernando París, considera que aquesta trobada arriba “en un moment molt oportú” per diverses raons. “En primer lloc, perquè es tracta del primer congrés de FAGDE després de set anys, ja que l’anterior es va celebrar en 2015 a Santander i perquè, a més, podrà celebrar-se de manera presencial una vegada deixada arrere la pandèmia. Però també és un moment idoni perquè els efectes de la COVID-19, de la crisi climàtica i de les restriccions d’energia condicionen els comportaments de la ciutadania en l’àmbit de l’esport i obliguen els gestors esportius a reflexionar sobre com donar una resposta adequada a aquests desafiaments. Això, sense oblidar que estem a l’espera d’una reforma del model esportiu espanyol, amb una Llei de l’Esport encara en procés de debat”.

Així mateix, París va voler agrair a les institucions públiques i la pròpia GEPACV el suport rebut per a poder celebrar aquesta trobada conjunta en terres alacantines.

Per part seua, el seu homòleg en GEPACV, Miguel Ángel Nogueras, es va mostrar especialment il·lusionat per poder “fer coincidir el nostre Congrés amb el quart que, a nivell estatal, organitza FAGDE” en un any especial per a l’Associació de Gestors Esportius Professionals de la Comunitat Valenciana, ja que es commemora el seu 25é aniversari. “L’Ajuntament de Torrevieja ens ha acollit d’una forma extraordinària, per la qual cosa esperem i desitgem que aquesta gran cita formativa siga un rotund èxit per al sector de l’esport”, va afegir.

A més del suport institucional de l’Ajuntament de Torrevieja, el 8é Congrés de GEPACV i el 4t estatal de FAGDE compten amb el suport de la Diputació Provincial d’Alacant i la Generalitat Valenciana.

Enllaç a inscripcions: https://docs.google.com/forms/d/1vJVcdOZw9h9VDsWT4qCNZzZH-DHKHx5YbqoOjWFwzD8/edit

Compartir: