LA COMUNITAT DE L´ESPORT ES REIVINDICA COM A ESPAI SEGUR PER A LA PRÀCTICA ESPORTIVA

Els diferents agents esportius de la Comunitat Valenciana s’han posat en marxa creant una campanya per a reivindicar l’esport com a pilar fonamental en la societat. Esta unió del sector esportiu representatiu de la Comunitat de l´Esport està formada per Esport de la Generalitat Valenciana, la Fundació Trinidad Alfonso i diferents associacions del sector esportiu, integrades per Càtedra de l’Esport de la UPV, COLEF, FNEID, CONFEDECOM, Fundació Espanya Activa, Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i Associació de Gestors Esportius Profesionals de la Comunitat Valenciana (GEPACV).

Coincidint la campanya amb la Setmana Europea de l’Esport, s’ha aconseguit unir voluntats amb l’objectiu de donar confiança a la població i posar en valor l’activitat física i l’esport organitzat com a font de salut. La unió dels agents esportius ve provocada per la intenció que la ciutadania conega l’esforç que s’està realitzant en els centres esportius per a garantir la seguretat dels usuaris.

Presentació de la campanya

“Es una campanya per a dir-li a la població que l’esport és salut i que hem de fomentar la pràctica esportiva en els diferents espais. Sempre de forma segura i saludable. Això implica, evidentment, adaptar-nos a la situació que estem travessant, però sabent que hi ha possibilitat de fer-ho i que els espais estan adaptats perquè així siga. S’ha fet un esforç enorme per tota la gent implicada en el món de l’esport perquè ens adaptem a esta realitat que ens està tocant viure, però perquè podem continuar fent activitat física i que esta continue formant part de la nostra vida”, va indicar Vicent Marzà, conseller d´Educación, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

“Volem posar en valor l’activitat física i l’esport com una ferramenta fonamental per a aconseguir tindre una bona salut, que és fonamental en estos moments de pandèmia. També volem oferir confiança i seguretat que els centres esportius són espais segurs, que reunixen tots els protocols i medides de seguretat necessaris. Ens hem unit moltes entitats, públiques i privades, per a mostrar esta necessitat que es practique esport i que siga de forma segura”, explica Miguel Ángel Nogueres, president de l’Associació Gestors Esportius Professionals de la Comunitat Valenciana.

Llig la nota de premsa completa:

#LEsportNoEsRendix

La Fundació Trinidad Alfonso que també ha volgut sumar-se a esta reivindicació: “Con esta campanya volem dir-li a la gent que l’esport no es rendix i que ells tampoc ho han de fer, han de continuar practicant activitat física i anant als centres esportius. Ho anem a fer en unes condicions diferents, lògicament, però hem d’adaptar-nos a esta situació sense deixar de fer esport. En la Comunitat de l´Esport estem treballant perquè eixes condicions siga el més segures possible. Darrere de cada centre hi ha uns grans professionals que garantixen que en les instal·lacions públiques i privades es respecten tots els protocols de seguretat. És necessari que continuem fent de la Comunitat Valenciana la Comunitat de l´Esport“.

“L’esport és salut i en estos moments que estem vivint cal reivindicar-ho. Primer, perquè sabem de l’esforç que estan fent els professionals perquè els seus centres siguen segurs. Estem davant d’una crisi sanitària i també econòmica, per això entenem que és de justícia recolzar a aquells sectors que estan treballant per reactivar-se i que ho estan passant malament. L’activitat esportiva forma part del teixit social i econòmic de la Comunitat Valenciana i hem de treballar perquè es llevant primant sempre la seguretat de l’usuari. I segon, perquè l’esport s’erigix en moments com este en una garantia de salut. Necessitem estar actius i no és el moment de parar“, va indicar Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso.

Compartir:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin