JJOO Tokio 2020

Ja han arrancat els Jocs Olímpics, el gran esdeveniment esportiu de tots els temps.

Uns JJOO que si de per si mateix ja té una estructura organitzativa i una gestió de l’esdeveniment calculada al mil·límetre perquè tot isca perfecte, hem de sumar a aquests Jocs de Tòquio que van haver de ser ajornats 1 any per la crisi sanitària que vivia tot el planeta de la Covid-19, una gestió i control absolut de tots i cada uns dels esportistes concentrats, assegurant el seu benestar i salut de tots i totes.

Tòquio acull aquests JJOO sota el lema “Be better together- For the people and the planet”, ja que un dels principals objectius d’aquesta edició dels jocs és la sostenibilitat. Algunes de les mesures de sostenibilitat aplicades en aquests jocs són:

  • Els podis de les cerimònies de les medalles d’aquests jocs estaran fets de plàstic reciclat provinent de botelles de xampú, donades pel públic i recuperades dels oceans.
  • La torxa olímpica, un dels emblemes més destacats en uns Jocs Olímpics. En el cas de Tòquio, la torxa s’ha elaborat sobre la base de deixalles d’alumini provinents d’habitatges temporals que es van construir després del Gran Terratrémol, que va assolar l’est del Japó en 2011.
  • Les medalles olímpiques que s’atorgaran en els Jocs de Tòquio 2020 usant metalls reciclats dels telèfons mòbils i altres xicotets dispositius electrònics en desús que donen els ciutadans japonesos.

A nivell de gestió, aquests JJOO porten amb si diverses novetats i rècords:

Tòquio 2020 porta el rècord de competicions: 33 esports, 50 disciplines i prop de 11.000 atletes, els quals lluitaran per 339 medalles daurades (i les corresponents de plata i bronze).

Això es deu a la decisió que va prendre el COI d’incloure cinc esports més respecte als que van tindre presència en Riu 2016: es tracta de karate, surf, escalada esportiva i el que es coneix com monopatinaje o skateboarding.

A nivell econòmic, Tòquio 2020 seran els JJOO més cars de la història: ja que a l’inici de la seua gestió, abans de la pandèmia, es va pressupostar en US$12.600 milions. No obstant això, a causa de l’ajornament d’1 any d’aquests jocs, el pressupost va ascendir US$2.800 milions més. I tot això, recordant que no hi haurà ingressos econòmics per venda de ticketing per l’anul·lació de públic, que estava estimada en uns US$815 milions.

Compartir:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin