ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN LA JORNADA “PERSPECTIVA DE GÈNERE”

Quart de Poblet, 4 de febrer de 2022.
L’Ajuntament de Quart de Poblet i l’Associació de Gestors Esportius Professionals de la Comunitat Valenciana (GEPACV), han realitzat la Jornada “Perspectiva de gènere en la gestió de l’activitat física i de l’esport”, el passat 3 de febrer en el Centre Cultural El Casino de Quart de Poblet. L’objectiu de la jornada ha sigut analitzar la situació actual de les dones en l’àmbit de la gestió esportiva, i aprofundir en la importància d’aplicar tècniques i eines que milloren les ràtios d’igualtat i paritat entre tots dos sexes en l’esport. La Jornada ha sigut inaugurada per l’Alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, que ha estat acompanyada de Fernando Paris, President de la Federació d’Associacions de Gestió de l’Esport d’Espanya (FAGDE) i de Miguel Ángel Nogueras, President de GEPACV.
Durant la jornada, ha participat com a ponent Capitolina Díaz, catedràtica de sociologia de la Universitat de València, que a més va ocupar el càrrec de Directora de la Unitat de Dones i Ciència i Directora General per a la Igualtat de l’ús del Govern d’Espanya.

Durant la seua intervenció, Capitolina Díaz, va exposar la problemàtica amb la qual es troben les dones en el món de l’esport, i més concretament en l’àmbit de la gestió esportiva. Va compartir les millors eines per a analitzar i estudiar les diferències existents entre dones i homes en el sector i va analitzar exhaustivament la “Guia per a la incorporació de la perspectiva de gènere en la gestió esportiva local” de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Després de la finalització de la ponència, ha tingut lloc una interessantíssima taula redona en la qual han intervingut, dones molt representatives de l’àmbit de l’administració i gestió. Iniciava el temps d’exposició Mari Ángeles Vidal, actual directora de l’Alqueria del Basket, que va ser Gerenta de la Fundació Esportiva Municipal de València. Vidal, ha exposat la gestió de la igualtat que apliquen al València Basket Club i ha proporcionat als assistents eines útils per a aconseguir a poc a poc la igualtat en les seues organitzacions.
A continuació, ha intervingut Mercedes Cano, exatleta professional i cofundadora de GEPACV. Cano és Coordinadora dels Serveis Esportius de la Mancomunitat del Barri del Crist i amb la seua exposició, ha aportat la seua visió sobre la situació de les dones en l’àmbit de la gestió esportiva. Va il·luminar la sala amb el seu optimisme i visió de futur, on veu a les dones en una posició més igualitària que en la qual actualment vivim en el sector.
La tercera intervenció de la taula redona, ha sigut a càrrec de Cristina Mora, 1a tinenta d’alcaldessa i actual regidora d’igualtat i polítiques inclusives de l’Ajuntament de Quart de Poblet. Mora, ha compartit amb les i els assistents les dades de participació i gestió dels recursos que aqueix ajuntament desenvolupa, i ha incidit en l’anàlisi de la informació i les dades, per a prendre les millors decisions possibles quant a la igualtat es refereix.
Ha tancat el torn d’intervencions, María Such, que és Directora General de l’Institut Valencià de les Dones de la Generalitat Valenciana, i que ha destacat les dificultats que la dona ha de superar en el món de l’esport, i ha compartit amb el públic la seua experiència institucional, animant que es reflexione, es treballe i s’actue per a superar la situació actual.
Francisco José Hidalgo, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Quart de Poblet, ha clausurat la jornada, posant de manifest la importància de realitzar una anàlisi de la situació i de la pròpia gestió de l’esport, amb perspectiva de gènere i ha agraït al més del centenar de persones assistents, la seua assistència i participació.

Compartir:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin