‘El projecte de la llei TRANS en l’esport’ protagonitza el primer conversatorio ‘Parlem de L’Esport’ de GEPACV

L’Associació de Gestors Esportius Professionals de la Comunitat Valenciana anuncia la seua nova secció anomenada ‘Parlem de L’Esport’ amb un primer conversatorio que s’emetrà aquest dijous en els canals oficials de GEPACV.

València, 13 de maig 2021.– L’Associació de Gestors Esportius Professionals de la Comunitat Valenciana estrena la seua nova secció de conversatorios ‘Parlem de L’Esport’, un programa que té com a objectiu principal obrir un espai de diàleg per a reflexionar sobre diferents temes relacionats a l’esport.

Sota el lema ‘Parlem de L’Esport’, GEPACV inaugura aquest programa amb un primer conversatorio que tindrà com a escenari a L’Alqueria del Basket de València i tindrà el seu enfocament en les conseqüències de l’aplicació del projecte de la llei TRANS i com afectarà la gestió de la pràctica esportiva i a les instal·lacions esportives.

Presentant per José Campos Granell, aquesta primera trobada compta amb la participació de Virginia Carbonell, Javier Gil Quintana i Màxim Gayà Vic i s’emetrà aquest dijous 13 de maig a les 20 hores en el canal de YouTube de GEPACV.

“Per a mi és necessari tindre aquesta llei aplicada en l’esport perquè es pose en pràctica i poder treballar perquè siga més efectiva per a nosaltres i per als usuaris de les instal·lacions esportives”, reconeix Màxim Gayà, esportista trans que va competir en la seua última temporada en bàsquet.

“Aquesta llei és necessari per molts temes, entre ells, els drets humans ja que durant molts anys el col·lectiu Trans ha sigut discriminat al llarg de la història. Les lleis autonòmiques són insuficients i necessitem que equiparar a Espanya en els convenis internacionals”, afirma Javier Gil, president del Club Esportiu LGTBI+ Samarucs València.

“Una de les claus és poder tindre una llei que li puga donar seguretat a les persones trans en l’ús d’instal·lacions esportives o en la pràctica de les competicions”, assenyala Virginia Carbonell, Llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i membre de la Junta Directiva de GEPACV.

Parlem de L’Esport’ és un projecte pretén acostar postures a través del diàleg obert i recíproc, amb idees noves, coincidents o contradictòries per a analitzar i estudiar la realitat que travessa l’esport amb diferents perspectives professionals. En aquest programa de GEPACV té cabuda els conversatorios i altres línies de reflexió desenvolupades en articles d’opinió, debats, etc.

Compartir:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin