EL PLE DE LES CORTS VALENCIANES APROVA LA LLEI D’ORDENACIÓ DE LES PROFESSIONS DE L’ESPORT I L’ACTIVITAT FISICA DE LA COMUNITAT VALENCIANA.

El Ple de les Corts Valencianes va aprovar ahir la Llei d’Ordenació de les professions de l’Esport i l’Activitat Física de la Comunitat Valenciana amb els vots a favor dels grups PSPV-PSOE, Partit Popular, Compromís, Unides Podem i Ciutadans i en contra de VOX.

Aquesta llei, que regularà als professionals que intervenen en el sector esportiu, és fruit del consens i participació de tots els agents del sector amb especial rellevància el Col·legi de Llicenciats en Educació Física i en Ciències de l’Activitat Física i Esport de la Comunitat Valenciana.

La GEPACV, l’Associació de Federacions Esportives de la Comunitat Valenciana (Confedecom), les universitats, els empresaris, els clubs, les associacions, les persones autònomes han sumat el seu granet d’arena per a fer realitat aquest text legislatiu, un dels grans objectius del Colef CV dirigit per José Luis Herreros.

Herreros, a la conclusió del Ple de les Corts Valencianes, s’ha mostrat molt satisfet i il·lusionat davant aquesta fita històrica per a l’esport de la Comunitat Valenciana.

“És un dia de molta il·lusió, alegria i satisfacció. És l’arribada a meta d’una marató en el qual el Colef CV portaven moltes dècades treballant. I, per fi, és una realitat l’aprovació de la Llei d’Ordenació de les professions de l’Esport i l’Activitat Física de la Comunitat Valenciana”, ha explicat Herreros.

Així mateix, el president del Colef CV s’ha referit a què aportarà aquesta nova llei: “Proporcionarà ordre en el nostre sector per a establir els requisits mínims de formació per a tots els professionals que presten serveis han de posseir. Estem molt satisfets per aquest fruit que recollim després de dècades d’esforç”.

“Són molts anys de treball específic amb la Conselleria, la direcció general d’Esports i tots els agents del sector. És un text molt consensuat i que compta amb un suport molt alt”, ha afegit Herreros.

El màxim dirigent del Col·legi ha fet una anomenada a la col·legiació: “El Colef CV és de tots i per a tots. Treballem per a vetlar pels interessos dels nostres titulats en el sector esportiu que, per fi, especifica unes competències professionals concretes i uns àmbits de praxi professional específics per als titulats”.

Finalment, Herreros ha explicat que ara comença una nova carrera de fons en la qual “vetlarem perquè la llei es complisca i que la presència del professional de l’esport en altres àmbits com la salut o serveis socials augmente, ja que l’esport s’utilitza com a eina transversal per a millorar la qualitat de vida de les persones”.

GEPACV va estar representada pel president, Miguel Ángel Nogueras.

Compartir:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin