EL COLEF CV I LES PRINCIPALS INSTITUCIONS DEL SECTOR ESPORTIU VALENCIÀ EXIGEIXEN A LA GENERALITAT VALENCIANA LA DECLARACIÓ D’ACTIVITAT ESSENCIAL DE L’ACTIVITAT FÍSICA, L’ESPORT I L’EDUCACIÓ FÍSICA

El Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física de la Comunitat Valenciana (COLEF CV), les facultats de la Comunitat Valenciana en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, les institucions més importants del sector esportiu, així com nombroses empreses del sector, exigeixen a la Generalitat Valenciana la declaració d’activitat essencial de l’activitat física, l’esport i l’educació física.

Entre els subscriptors del manifest, es troben les facultats de ciències de l’esport de la Universitat de València, Universitat d’Alacant, Universitat Miguel Hernández i la Universitat Catòlica de València. A més, el manifest també el recolzen l’Associació de Federacions Esportives de la Comunitat Valenciana (CONFEDECOM), l’Associació de Gestors Esportius Professionals de la Comunitat Valenciana (*GEPACV), la *Fundació Trinidad Alfonso, l’Institut Biomecànica de València (IBV), *PROFESPORT, el Col·legi Oficial de Nutricionistes de la CV i diferents ajuntaments com el de Segorbe.

El manifest que el *COLEFCV ha enviat a la Presidència de la Generalitat Valenciana, defensa que la prestació de serveis esportius, l’educació física i l’esport han de ser considerats com a activitat essencial i dret constitucional.

En la declaració es manifesta la importància que aquests serveis siguen prestats per professionals acreditats i reclama a la Generalitat Valenciana que en situacions restrictives per alarma sanitària s’assegure la disponibilitat d’espais esportius per a la pràctica esportiva ciutadana.

El president del *COLEFCV, Jose Luis Herreros, ha explicat la rellevància d’aquest manifest: “El document és importantíssim, ja que resumeix la importància crucial que té l’activitat física per al manteniment de la salut pública”.

“El nostre sector no és solament oci i recreació, que també, sinó essencialment és salut. L’esport i l’activitat física és i ha de ser abans de res salut. Possiblement, cap altre sector i activitat humana aportació tanta a la salut de les persones i per tan poc. I així va quedar demostrat durant el confinament i posteriorment, de la necessitat de moviment i d’activitat física que té la ciutadania i, de forma més concreta, les poblacions especials”, ha afegit Herreros.

Accedeix al manifest:

Compartir:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin