COMUNICAT OFICIAL: Reunio amb Conselleria de Sanitat

Com a part dels col·lectius implicats en la reunió mantinguda amb la Conselleria de Sanitat, en el dia de hui, exposem:

  1. Valorem positivament la creació de la taula de treball i, sobretot, el seu caràcter de continuïtat perquè les futures mesures puguen ser, sempre en la mesura que siga possible, consensuades amb el major nombre d’agents esportius del sector. No obstant això, considerem que aquesta taula s’hauria d’haver convocat molt abans.

  2. Valorem també positivament la predisposició de la Conselleria de Sanitat per a l’explicació de les dades sanitàries i amb criteris científics, d’una forma més didàctica per a la presa de decisions.

  3. Valorem, igualment, de forma molt positiva la presdiposición, si la situació sanitària ho permet, de la represa de l’activitat esportiva a l’aire lliure a partir del dia dos de març.

  4. No compartim que es continuen mantenint determinades restriccions per a l’obertura de gimnasos i centres esportius, fins i tot amb les mesures preventives i de restricció que la Conselleria de Sanitat volguera proposar.

  5. Des de tots els col·lectius implicats, considerem que l’esport és part de la solució i tota la implementació de mesures per a la desecalada en el sector esportiu han d’anar orientades a considerar l’esport com a tal, especialment en les edats de base, poblacions especials, etc.

  6. Entenem també que l’esport com el motor econòmic que representa en l’economia valenciana i espanyola, ha de facilitar-se-li per part de les institucions la seua tornada a l’activitat al més prompte possible, tant des de l’àmbit federat o esport organitzat, com des de la pràctica esportiva ciutadana i per lliure. I, en tot cas, els tancaments decretats, han d’anar acompanyats de les ajudes econòmiques al sector, ja que les destinades fins ara, es consideren completament insuficients.

  7. Entenem també, completa i absolutament necessari, que independentment de l’escenari d’alarma sanitària que s’acorde en funció del document aprovat per la Comissió Interterritorial de Salut, s’han de mantindre els serveis esencailes i obertura d’instal·lacions per a aquelles poblacions que més necessiten realitzar exercici físic per recomanació o prescripció mèdica i de la mà de professionals titulats i especialitzats en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

Compartir:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin